Klári Cipőbolt

Az én sztorim kb. 30 éve a Majoroki Iskola tanári szobájában kezdődött. Abban az időben a legfeltűnőbbek rajtam a jó cipőim voltak. Testvérem cipőgyárban dolgozott és a dolgozói cipőbörzén mindig gondolt rám is. Igény mutatkozott, hogy gondoljon kolléganőimre is. Így indult az első boltunk 12m2-en, apósom műhelyében. Raktáram a nagymama kiselejtezett ruhásszekrénye volt. Nem is gondoltam bele, mivel jár egy üzlet működtetése. Kezdetben szerencsém volt, később már a tudásszerzés, tanulás, a tapasztalat segített. No, meg az időjárás. Mindig jókor esett a hó, jókor jött a tavasz…

Hogyan lettünk Klári Cipőbolt? Férjem, – aki egyben üzlettársam is,- intézte a működési engedélyt, merthogy én továbbra is tanítottam a Majoroki iskola alsó tagozatában. Az űrlapon szerepelt az üzlet elnevezésére vonatkozó kérdés is. Nem sokat teketóriázott: beírta

Klári Cipőbolt. Majd otthon közölte: „Klári Cipőbolt leszünk, mert nem jutott más eszembe.”

Azóta nagyot fordult a világ: divat hullámok, trendek jöttek-mentek. Cipőgyárak zártak be, nyitottak. Megszűnt a hazai gyártás, beléptünk az unióba. Előtérbe került a német eurós beszerzés. Meg kellett tanulnom egy évre előre gondolkodni: előrendelni. Kollekcióban gondolkodni. Mindig újítani, egy ici-picit fejlődni. Szakvásárra járni, marketinget tanulni. Gazdálkodni. No és mindig alkalmazkodni az emberekhez és a piac állandóan változó szereplőihez. Közben minderről beszereztem a bizonyítványokat is.

8 éve horgonyoztam le a Magyar utca 4. sz . alatt, az óvári sétáló utcában. Nagyon szeretem ezt a helyet. 160 m2-en, 3 ezer pár cipőt tudok kínálni a 300 éves, szépen felújított, műemlék épületben. Minőségi férfi, gyermek,-és női lábbeliket, kiegészítőket: női táskát, harisnyát kínálok vásárlóimnak. A kényelmes lábbelinél nincs fontosabb. Így gyógypapucsok, egyedi és szériabetétek is kaphatóak. Szeretem a vásárlóimat: a helyi és környékbeli törzsvásárlóimat, alkalmi betérőket, mert segíthetek nekik. Többnyire megfogadják javaslataimat. Tudják, hogy jót akarok számukra. Soha nem ajánlanék olyan lábbelit, amit én sem vennék meg a helyükben. Legtöbbször nem csak cipőt ajánlok, hanem a városomat, Mosonmagyaróvárt is. Az itteni életről, a látnivalókig minden szóba jöhet. Van várostérképem, helyismertem, amit szívesen továbbadok.

Miért szeretem ezt csinálni? Mert a vásárlók kiszolgálása az emberekről, az emberségről szól. A vásárlóimról gondoskodhatok . Jó szándékú tanácsaimmal, tájékoztatásaimmal és a nálam beszerzett áruval kényelmesebbé tehetem a mindennapi életüket, megoldhatom problémájukat. Öröm számomra, hogy ebben a városban élek és dolgozok. Nagyon szeretem Óvárt, a belvárost.

A Belvárosi Üzletkör létrejötte külön anekdota. Török Kati, a virágboltos jó pillanatban szállított le a biciklimről több, mint 5 éve. Ekkor már két felnőtt fiunk évek óta a fővárosban élte az életét. Büszke vagyok gyerekeimre , a családjukra, a választott hivatásukra, a gyönyörű három unokánkra. Nekünk, szülőknek új célokat, új tevékenységet kellett találnunk a hétköznapokban a munkánk mellett. Ekkor szólított meg Török Kati: mi, boltosok, fogjunk össze! Beszéljük meg, mit tehetünk a belvárosért és a belváros mit tehet értünk. Összejöttünk, ötleteltünk és nagy energiával cselekedtünk. Azóta is cselekszünk. Mindeközben megszépült a belváros, beszélnek róla, felfedezték újra a városlakók. Megrendeztünk közel 100 rendezvényt, adakoztunk, virágosítottunk… Közben barátságok születtek. Fogjuk egymás kezét.

Emberség és üzlet együtt is tud működni. Velünk.

 

Galéria

Bemutatkozó videó

Elérhetőségek:

Mosonmagyaróvár, Magyar utca 4.

+36302987406

klari@vok-ker.hu

H-P.: 9:00 – 17:30
Szo.: 9:00 – 13:00
V.: ZÁRVA

Facebook