Magyar Fűszerpaprika

1996-ban kereskedelemmel kezdtünk el foglalkozni az osztrák-magyar határon. Tevékenységünkbe beleszőttük a tradicionális magyar népművészetet, a kézzel hímzett népművészeti blúzok, terítők forgalmazását. Matyó termékeink Ausztráliától Dél-Amerikáig a világ minden zugába eljutottak. Tetszett a magyaroknak, a külföldi turistáknak is, de sokat a nyugati-magyar emigrációban élők és leszármazottaik vittek el. Ennek a nagy sikernek köszönhetően 2010 környékén érintett meg bennünket az a gondolat, hogy kis hazánk más termékeit is lehetne párosítani népművészeti szépségeinkkel. Mindenképp a szép megjelenést, a színvonalas csomagolást és a rendkívüli minőséget szerettük volna képviselni! Így született meg a “ Magyar Fűszerpaprika” gondolata. Tovább növelve a Hungaricumok számát, kézzel festett fakanalak, sótartók, vágódeszkák és kalocsai motívummal díszített szövet paprika zsákok is kerültek a repertoárba. A népművészet és a fűszerpaprika szépen kiegészíti egymást, de a gondolat fonalát tovább sodortuk”, és újabb Hungaricumokat kerestünk. A híres makói fokhagyma, fonva, díszítve és felfűzve, a szárított paprika füzérek, a messzi földön híres magyar chili, az Erős Pista, a Kalocsai darált paprika, mind oszlopos tagjai lettek kínálatunknak.

Elkezdtünk rendezvényekre járni. Eleinte csak akkor kerültünk be a kiállítók közé, ha fotót küldünk, aztán eljutottunk odáig, hogy mi kaptuk a meghívásokat, mert csodájára jártak a szép, gusztusos kínálatunknak. Így voltunk Szentendrén a Skanzenben, a Vajdahunyad váránál, ahol képeslapot készítettek “kirakatunkról” és Bugacon a Kurultájon is, ahol pedig különdíjat kaptunk. Rendszeresen járunk Mosonmagyaróvár Belvárosában a KULT-utca rendezvényeire, ahol a dicséreteken úgy hangzottak, hogy “emeljük az utca, a rendezvény színvonalát megjelenésünkkel”! Elérkezett 2018. amikor Győrben, a Dunakapu téren, Győr város díját, a legszebb stand, legszebb áru díjat hoztuk el!

Egy másodperce tekintsünk vissza oda, ahol történetünk kezdődött.

1996-ban az osztrák-magyar határon 20 év alatt sok víz lefolyt a Dunán és a Lajtán is, így a kezdeteket lezártuk, viszont a folytatás megmaradt, tovább él és reméljük még sokáig így lesz! A “Magyar Fűszerpaprika és Népművészet” ma már nem csak a turistákat és a hazatérő magyarokat szolgálja ki, hanem a helyi lakosságot is. Szerencsére ma már egyre nagyobb az igény a hagyományos népművészetre, sokan öltöztetik pici vagy nagyobb gyermeküket hímzett blúzokba, sőt a felnőttek is szívesen vesznek fel egy népi motívumokkal ellátott pólót vagy díszítik a lakást egy-egy gyönyörű darabbal. Főzni pedig szinte mindenki szokott, és a messze földön híres magyar paprikát szívesen használja, ami garantáltan piros gulyást és a fokhagymával, darált erős paprikával, igazi magyar ízeket eredményez.

Folyamatosan járnak a gondolataink és az utóbbi időben a szülőföldön termett finom, mézédes csemegekukoricát is júniustól egész októberig elhozzuk kedves vásárlóinknak. Akik megismerték, meg is szerették a kínálatunkat és rendszeresen visszatérnek hozzánk. Azért, hogy mindenki számára könnyen elérhetők legyünk a Mosoni Piacon csütörtökön és szombaton állandó helyen találnak meg bennünket. Nyáron pedig a KULT-UTCA minden rendezvényén és a mézédes csemege kukoricánkkal csütörtök délutánonként a Szigetközi Szatyornál vendégeskedünk, így mindenki kedvére beszerezheti a finomságokat, melyek nem csak finomak, hanem egészségesek is!

Akik nem ismernek bennünket, azoknak is jó szívvel ajánlom, keressen fel minket, próbálják ki termékeinket és legyenek visszatérő vendégeink!

Szeretettel várjuk Önöket!

Galéria

Bemutatkozó videó

Elérhetőségek:

Mosonmagyaróvár, Erzsébet tér

+36304153162

magyarfuszerpaprika@gmail.com

Facebook